Zapisy na obiad 2018/2019

Intendent:Paulina Sałkiewicz

Godziny przyjęć interesantów: 7:30 – 10:45; 13:50 – 14:00

Telefon bezpośredni: (87) 563 20 79

Zapisy na obiad 2018/2019

  1. Zapisu na obiady dokonuje się poprzez uzupełnienie karty zapisu na obiad i dostarczenie tej karty do intendenta (gotowe karty można pobrać u intendenta).
  2. Należy zapoznać się z Zarządzeniem w sprawie warunków korzystania ze stołówki szkolnej oraz regulaminem przed zapisaniem się na obiad.
  3. Należy zgłosić intendentowi informację o rezygnacji z obiadów;
  4. Należy również poinformować intendenta o nieobecności dziecka w szkole co najmniej dzień wcześniej. Na podstawie tego zgłoszenia oraz niewykorzystanej kartki obiadowej będą dokonywane odliczenia z zapłaty za obiady za przyszły miesiąc;
  5. Bony obiadowe są wydawane na podstawie okazania dowodu wpłaty w określonym terminie wyznaczonym przez intendenta.
  6. Dowodem wpłaty może być:
  • potwierdzenie przelewu,
  • zdjęcie na telefonie z dokonanej operacji, z widoczną datą, kwotą oraz numerem konta bankowego Szkoły Podstawowej,
  • pisemne oświadczenie rodzica o wpłacie odpowiedniej kwoty na konto bankowe SP2 zawierające: imię i nazwisko dziecka, wpłaconą kwotę, numer konta bankowego na jaki zostały wpłacone pieniądze, datę operacji oraz czytelny podpis rodzica.
  1. Brak zapłaty za obiady do 5 dnia każdego miesiąca powoduje wykreślenie ucznia z listy osób żywionych.

Odliczenie stawki za obiad jest uwzględniane wyłącznie, gdy nieobecność dziecka zostanie zgłoszona do intendenta 1 dzień wcześniej:

  • Telefonicznie tel.: (87) 563 20 79,
  • Pisemnie - oświadczenie rodzica o nieobecności dziecka w danym terminie.

Obiady są wydawane na stołówce szkolnej w godzinach:

11:25 – 13:40

 

W przypadku uczestniczenia dziecka w całodziennej lub kilkudniowej wycieczce szkolnej, należy poinformować intendenta odpowiednio wcześniej o nieskorzystaniu w tych dniach z obiadu. Warunkiem odliczenia stawki obiadowej są kartki z odpowiednią datą z bonu obiadowego przekazane intendentowi co najmniej dzień przed wydarzeniem.

Na podstawie niewykorzystanej kartki obiadowej (w przypadku, gdy nieobecność nie zostanie zgłoszona) wydawany jest deser, który był wydawany danego dnia.

OPŁATY

Intendent:

Telefon bezpośredni: (87) 563 20 79

BONY OBIADOWE- PAŹDZIERNIK 2018 

Wpłaty za obiady za miesiąc PAŹDZIERNIK

proszę dokonywać do dnia 5 października 2018r na konto bankowe:

Szkoła Podstawowa Nr 2 w Suwałkach

BANK PEKAO SA / bez prowizji /

67 1240 52 1111 11 0000 4929 0714

Uczniowie: 23 dni x 4,00 zł = 92,00 zł

Nauczyciele 23 dni x 7,00 zł= 161,00 zł

Bony będą wydawane w dniach:

28.09.2018- 01.10.2018r

w pokoju intendenta od godziny: 7oo do godziny 11oo

po okazaniu dowodu wpłaty.

Aby otrzymać bon obiadowy na dany miesiąc konieczne jest pokazanie przez ucznia/rodzica/ nauczyciela dowodu wpłaty, którym może być- przelew bankowy, zdjęcie z wykonanego przelewu.

W tytule przelewu proszę umieścić miesiąc za jaki są opłacone obiady, imię i nazwisko dziecka oraz klasę.

Jadłospis

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

1. Zboża zawierające gluten 8. Orzechy
2. Skorupiaki i produkty pochodne 9. Seler i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe) 12. Dwutlenek siarki
6. Soja i produkty pochodne 13. Łubin
7.  Mleko i produkty pochodne 14. Mięczaki

 UWAGA! Przy nazwach dań w jadłospisie znajdują się w nawiasach numery alergenów zgodnie z powyższym wykazem.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Jadłospis jest wywieszany na tablicy przy stołówce.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Poniedziałek, 08 października 2018

ZUPA: fasolowa 

(składniki: ziemniaki; fasola biała (6%); wywar na bazie włoszczyzny w zmiennych proporcjach: marchew, por, seler, pietruszka oraz wędzonych żeberek wieprzowych; cebula; masło [śmietanka pasteryzowana] natka pietruszki; przyprawy w zmiennych proporcjach: majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól) 

chleb 

(składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól, słód pszenny, może zawierać śladowe ilości jaj, soi, mleka, orzechów i sezamu) 

OBIAD: pierogi jagodowe w polewie jogurtowej 

(składniki: pierogi [mąka pszenna, woda, jagody (16%), cukier, aronia (3%), skrobia modyfikowana, sól, olej rzepakowy, Zawartość nadzienia: 38%, może zawierać mleko, seler, soję, jaja]; polewa [śmietana 18% tł.; jogurt typu greckiego; cukier; cukier wanilinowy]) 

DESER: jabłko

Wtorek, 09 października 2018 

ZUPA: rosół 

(składniki: makaron (6%) [mąka pszenna makaronowa]; wywar na bazie włoszczyzny w zmiennych proporcjach: marchew, por, seler, pietruszka oraz porcji rosołowych; cebula; masło [śmietanka pasteryzowana] przyprawy w zmiennych proporcjach: natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól) 

OBIAD: podudzie z kurczaka

(składniki: podudzie z kurczaka (99%); olej rzepakowy; przyprawy w zmiennych proporcjach: pieprz czarny, papryka słodka; pieprz ziołowy, czosnek granulowany, sól) 

Ziemniaki,

(składniki: ziemniaki, sól, koperek) 

SURÓWKA: SURÓWKA: z białej kapusty, marchwi i szczypiorku 

(składniki: kapusta biała (75%); marchew (12,5%); majonez [olej rzepakowy, woda, żółtko jaja kurzego, cukier, sól; musztarda (gorczyca, cukier, sól, ocet spirytusowy, przyprawy, barwnik), przyprawy, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, stabilizator- guma ksantanowa, przeciwutleniacz] jogurt naturalny [mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L. acidophilus i Bifidobacterium lactis]; szczypiorek (1,5%); przyprawy w zmiennych proporcjach: pieprz naturalny, sól)

DESER: deser mleczny 

(składniki: Serek [mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, serwatka odtworzona, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, żelatyna, substancje zagęszczające: karagen, guma tara, regulator kwasowości: cytryniany sodu, barwnik: karoteny, naturalny aromat waniliowy, emulgator: E472b, Zawartość bitej śmietanki 12%])

Środa, 10 października 2018

ZUPA: żurek 

(składniki: ziemniaki;wywar na bazie włoszczyzny w zmiennych proporcjach: marchew, por, seler, pietruszka oraz wędzonychkości wieprzowych; śmietana 18% tł.; koncentrat żurku (3%): [woda, mąka żytnia 10%, sól, cukier, przypraw. Może zawierać: seler, gorczycę, mleko, oraz produkty z jaj]; cebula; masło [śmietanka pasteryzowana]; przyprawy w zmiennych proporcjach: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól)

OBIAD: ryba smażona

(składniki: miruna patagońska (72%)filety ze skórą 100%. Może zawierać skorupiaki i mięczaki; bułka tarta [mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól];jaja kurze; mąka pszenna; mleko 3,2% tł.; olej rzepakowy; przyprawy w zmiennych proporcjach: pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, sól)

Ziemniaki,

(składniki: ziemniaki, sól, koperek)

SURÓWKA: z kapusty kiszonej z ananasem

(składniki: kapusta kiszona (87%); ananas (7%), cebula; przyprawy w zmiennych proporcjach: pieprz czarny, pieprz ziołowy, cukier)

DESER: orzeszki ziemne w karmelu

(składniki: orzeszki ziemne (85%), cukier, olej słonecznikowy, miód (1,5%), syrop glukozowy, sól, substancja żelująca (guma ksantanowa). Produkt może zawierać orzechy)

Czwartek, 11 października 2018

ZUPA: szczawiowa z jajkami

(składniki: ziemniaki; szczaw (10%) [szczaw 84%, woda, sól]; wywar na bazie włoszczyzny w zmiennych proporcjach: marchew, por, seler, pietruszka oraz kości wieprzowych; śmietana 18% tł.; cebula; jaja kurze (1,5%); masło [śmietanka pasteryzowana]; przyprawy w zmiennych proporcjach: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól)

OBIAD: stek wieprzowy

(składniki: łopatka wieprzowa (90%); jaja kurze; bułka tarta [mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól]; mąka pszenna; olej rzepakowy; przyprawy w zmiennych proporcjach: pieprz czarny, czosnek granulowany, sól)

Ziemniaki,

(składniki: ziemniaki, sól, koperek)

SURÓWKA: z kapusty pekińskiej

(składniki: kapusta pekińska (75%); marchew; sos ogrodowy [laktoza, regulator kwasowości, natka pietruszki, cebula suszona, szczypiorek, gorczyca biała, kurkuma, czosnek, pieprz. Może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko, soję, seler, orzeszki ziemne i sezam]; szczypiorek; suszone pomidory z bazylią; przyprawy w zmiennych proporcjach: pieprz naturalny, sól)

DESER: jogurt

(składniki: mleko pasteryzowane, wsad brzoskwiniowy 20% (brzoskwinie 40%, cukier, substancje zagęszczające: pektyny, mączka chleba świętojańskiego; aromat naturalny), żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus)

Piątek, 12 października 2018

ZUPA: chłopska

(składniki: ziemniaki; wywar na bazie włoszczyzny w zmiennych proporcjach [marchew, por, seler, pietruszka] oraz kości wieprzowych; cebula; koncentrat pomidorowy 30% (3%) [pasta pomidorowa, woda, sól]; masło [śmietanka pasteryzowana]; przyprawy w zmiennych proporcjach: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól)

OBIAD: kotlety z ryżu

(składniki: ryż paraboliczny (90%); jaja kurze; koper; bułka tarta [mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól]; przyprawy w zmiennych proporcjach: natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól)

SURÓWKA: colesław

(składniki: kapusta biała, marchew, majonez [olej rzepakowy, woda, żółtko jaja kurzego, cukier, sól; musztarda (gorczyca, cukier, sól, ocet spirytusowy, przyprawy, barwnik), przyprawy, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, stabilizator- guma ksantanowa, przeciwutleniacz]; jogurt naturalny [mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L. acidophilus i Bifidobacterium lactis]; ogórek zielony; suszone pomidory; cytryna] przyprawy: sól, pieprz)

DESER: sok 100%

(składniki: woda, przeciery z: marchwi (19%) i jabłek (16%), cukier, przecier z malin (3%), sok jabłkowy (1%) z zagęszczonego soku, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, witaminy: C i E, aromat)