OPŁATY

BONY OBIADOWE- CZERWIEC 2018  

 

Wpłaty za obiady za miesiąc CZERWIEC proszę dokonywać do dnia 3 czerwca 2018r na konto bankowe: 

Szkoła Podstawowa Nr 2 w Suwałkach 

BANK PEKAO SA / bez prowizji / 

67 1240 52 1111 11 0000 4929 0714 

Uczniowie: 15 dni x 3,90 zł = 58,50 zł 

Nauczyciele: 15 dni x 6,70 zł= 100,50 zł

W przypadku odliczeń związanych ze zgłoszoną nieobecnością dziecka w szkole lub wszelkich zaległości bądź nadpłat, proszę o kontakt z intendentem w celu określenia dokładniej kwoty do zapłaty w czerwcu. 

Proszę również o wpłacanie dokładnej kwoty podanej przez intendenta i nie zaokrąglanie jej. 

Bony będą wydawane w dniach:

30.05.2018r i 01.06.2018r

w pokoju intendenta od godziny: 7oo do godziny 14oo

(z wyłączeniem przerw obiadowych), po okazaniu dowodu wpłaty.

Dowodem wpłaty może być wydrukowany przelew bankowy, zdjęcie z przelewu bądź pisemne oświadczenie rodzica, iż uiścił zapłatę w danej wysokości na dany numer konta za miesiąc czerwiec.

 

Stołówka szkolna 2017/2018

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

1. Zboża zawierające gluten 8. Orzechy
2. Skorupiaki i produkty pochodne 9. Seler i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe) 12. Dwutlenek siarki
6. Soja i produkty pochodne 13. Łubin
7.  Mleko i produkty pochodne 14. Mięczaki

 UWAGA! Przy nazwach dań w jadłospisie znajdują się w nawiasach numery alergenów zgodnie z powyższym wykazem.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Jadłospis jest wywieszany na tablicy przy stołówce.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poniedziałek, 18 czerwca 2018

ZUPA: żurek

(składniki: makaron [mąka pszenna makaronowa];wywar na bazie włoszczyzny w zmiennych proporcjach: marchew, por, seler, pietruszka oraz kości wieprzowych; śmietana 18% tł.; koncentrat żurku (3%): [woda, mąka żytnia 10%, sól, cukier, przypraw. Może zawierać: seler, gorczycę, mleko, oraz produkty z jaj]; cebula; masło [śmietanka pasteryzowana]; przyprawy w zmiennych proporcjach: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól)

OBIAD: pierogi z mięsem i cebulką

(składniki: ciasto [mąka pszenna; woda; błonnik pszenny; sól; olej rzepakowy; kurkuma]; nadzienie [mięso wieprzowe (79%); odtłuszczona mąka sojowa; tłuszcz wieprzowy; cebula; włoszczyzna w zmiennych proporcjach: marchew, pietruszka, seler, por; przyprawy, błonnik pszenny; cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, sól) Mogą zawierać mleko i gorczycę]; cebula (0,5%); masło [śmietanka pasteryzowana]; przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól)

SURÓWKA: ogórek kiszony

(składniki: ogórek kiszony, cebula, koperek, przyprawy: pieprz)

DESER: ciastko zbożowe z owocami

(Składniki: produkty pochodzące ze zbóż 34,5% (płatki owsiane, mąka kukurydziana, kasza kukurydziana, mąka ryżowa), syrop glukozowy, czekolada 18% (miazga kakaowa, cukier,tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyna (z soi) naturalny aromat waniliowy) rodzynka, tłuszcz palmowy nieutwardzony, puree bananowe 3,4%, subst. utrzymująca wilgoć:sorbitole, cukier trzcinowy nierafinowany, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, cukier, sól, emulgator: lecytyny (z soi), sól morska, ekstrakt słodowy jęczmienny, może zawierać orzeszki arachidowe, inne orzechy oraz mleko)

Wtorek, 19 czerwca 2018

ZUPA: rosół

(składniki: makaron (6%); wywar na bazie włoszczyzny w zmiennych proporcjach: marchew, por, seler, pietruszka oraz porcji rosołowych; cebula; masło [śmietanka pasteryzowana] przyprawy w zmiennych proporcjach: natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól)

OBIAD: podudzie z kurczaka

(składniki: podudzie z kurczaka (99%); olej rzepakowy; przyprawy w zmiennych proporcjach: pieprz czarny, papryka słodka; pieprz ziołowy, czosnek granulowany, sól)

Ziemniaki,

(składniki: ziemniaki, sól, natka pietruszki)

SURÓWKA: Colesław

(składniki: kapusta biała, marchew, majonez [olej rzepakowy, woda, żółtko jaja kurzego, cukier, sól; musztarda (gorczyca, cukier, sól, ocet spirytusowy, przyprawy, barwnik), przyprawy, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, stabilizator- guma ksantanowa, przeciwutleniacz]; jogurt naturalny [mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L. acidophilus i Bifidobacterium lactis]; ogórek zielony; suszone pomidory; olej rzepakowy; cytryna] przyprawy: sól, pieprz)

DESER: Serek Monte

(składniki: serek [mleko (50%), śmietanka, cukier, skrobia modyfikowana, substancje zagęszczające: karagen, mączka chleba świętojańskiego, wapń, aromat];

Środa, 20 czerwca 2018

ZUPA: pomidorowa

(składniki: makaron [mąka pszenna makaronowa]; wywar na bazie włoszczyzny w zmiennych proporcjach: marchew, por, seler, pietruszka oraz kości wieprzowych;koncentrat pomidorowy 30% (4%) [pasta pomidorowa, woda, sól]; śmietana 18% tł.; cebula; masło [śmietanka pasteryzowana] przyprawy w zmiennych proporcjach: natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól)

OBIAD: pieczeń rzymska w sosie własnym

(składniki: łopatka wieprzowa (90%); jaja kurze; bułka tarta [mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól]; mąka pszenna; olej rzepakowy; przyprawy w zmiennych proporcjach: pieprz czarny, czosnek granulowany, sól)

Ziemniaki,                    

(składniki: ziemniaki, sól, koperek)

SURÓWKA: Wiosenna

(składniki: (składniki: kapusta biała, marchew, suszone pomidory, sos winegret [musztarda {woda, gorczyca biała i czarna (w tym gorczyca biała - 14%), ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy, estragon, barwnik: kurkumina}; olej rzepakowy; cytryna] przyprawy: sól, pieprz)

DESER: jabłko

Czwartek , 21 czerwca 2018

ZUPA: chłodnik z ziemniakami

(składniki: ziemniaki; botwina (10%); wywar na bazie włoszczyzny w zmiennych proporcjach: marchew, por, seler, pietruszka oraz kości wieprzowych; jogurt grecki; jogurt naturalny [mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L. acidophilus i Bifidobacterium lactis]; przyprawy w zmiennych proporcjach: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól)

OBIAD: kotlet schabowy

(składniki: schab wieprzowy (77%); bułka tarta [mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól]; jaja kurze; mąka pszenna; olej rzepakowy; przyprawy w zmiennych proporcjach: pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, sól)

Ziemniaki,

(składniki: ziemniaki, sól, koperek)

SURÓWKA: marchew z groszkiem

(składniki: warzywa (96%) w zmiennych proporcjach: marchew, groszek zielony, masło [śmietanka pasteryzowana]; bułka tarta [mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól]; sól)

DESER: Sok

(Składniki: sok pomarańczowy 100% z zagęszczonego soku, witamina C)