Zapisy na obiad 2018/2019

Intendent:Paulina Sałkiewicz

Godziny przyjęć interesantów: 7:30 – 10:45; 13:50 – 14:00

Telefon bezpośredni: (87) 563 20 79

Zapisy na obiad 2018/2019

  1. Zapisu na obiady dokonuje się poprzez uzupełnienie karty zapisu na obiad i dostarczenie tej karty do intendenta (gotowe karty można pobrać u intendenta).
  2. Należy zapoznać się z Zarządzeniem w sprawie warunków korzystania ze stołówki szkolnej oraz regulaminem przed zapisaniem się na obiad.
  3. Należy zgłosić intendentowi informację o rezygnacji z obiadów;
  4. Należy również poinformować intendenta o nieobecności dziecka w szkole co najmniej dzień wcześniej. Na podstawie tego zgłoszenia oraz niewykorzystanej kartki obiadowej będą dokonywane odliczenia z zapłaty za obiady za przyszły miesiąc;
  5. Bony obiadowe są wydawane na podstawie okazania dowodu wpłaty w określonym terminie wyznaczonym przez intendenta.
  6. Dowodem wpłaty może być:
  • potwierdzenie przelewu,
  • zdjęcie na telefonie z dokonanej operacji, z widoczną datą, kwotą oraz numerem konta bankowego Szkoły Podstawowej,
  • pisemne oświadczenie rodzica o wpłacie odpowiedniej kwoty na konto bankowe SP2 zawierające: imię i nazwisko dziecka, wpłaconą kwotę, numer konta bankowego na jaki zostały wpłacone pieniądze, datę operacji oraz czytelny podpis rodzica.
  1. Brak zapłaty za obiady do 5 dnia każdego miesiąca powoduje wykreślenie ucznia z listy osób żywionych.

Odliczenie stawki za obiad jest uwzględniane wyłącznie, gdy nieobecność dziecka zostanie zgłoszona do intendenta 1 dzień wcześniej:

  • Telefonicznie tel.: (87) 563 20 79,
  • Pisemnie - oświadczenie rodzica o nieobecności dziecka w danym terminie.

Obiady są wydawane na stołówce szkolnej w godzinach:

11:25 – 13:40

 

W przypadku uczestniczenia dziecka w całodziennej lub kilkudniowej wycieczce szkolnej, należy poinformować intendenta odpowiednio wcześniej o nieskorzystaniu w tych dniach z obiadu. Warunkiem odliczenia stawki obiadowej są kartki z odpowiednią datą z bonu obiadowego przekazane intendentowi co najmniej dzień przed wydarzeniem.

Na podstawie niewykorzystanej kartki obiadowej (w przypadku, gdy nieobecność nie zostanie zgłoszona) wydawany jest deser, który był wydawany danego dnia.

OPŁATY

BONY OBIADOWE WRZESIEŃ 2018

ŻYWIENIE WE WRZEŚNIU ROZPOCZNIE SIĘ

W PONIEDZIAŁEK 10.09.2018r

Wpłaty za obiady za WRZESIEŃ

proszę dokonywać do dnia 5 września 2018r na konto bankowe:

Szkoła Podstawowa Nr 2 w Suwałkach

BANK PEKAO SA / bez prowizji /

67 1240 52 1111 11 0000 4929 0714

Uczniowie: 15 dni x 4,00 zł = 60,00 zł

Bony będą wydawane w dniach:

04-06 września 2018r

w pokoju intendenta od godziny: 7oo do godziny 13oo

po okazaniu dowodu wpłaty.

Jadłospis

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

1. Zboża zawierające gluten 8. Orzechy
2. Skorupiaki i produkty pochodne 9. Seler i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe) 12. Dwutlenek siarki
6. Soja i produkty pochodne 13. Łubin
7.  Mleko i produkty pochodne 14. Mięczaki

 UWAGA! Przy nazwach dań w jadłospisie znajdują się w nawiasach numery alergenów zgodnie z powyższym wykazem.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Jadłospis jest wywieszany na tablicy przy stołówce.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poniedziałek, 17 września 2018

ZUPA: pomidorowa

(składniki: makaron [mąka pszenna makaronowa]; wywar na bazie włoszczyzny w zmiennych proporcjach: marchew, por, seler, pietruszka oraz kości wieprzowych;koncentrat pomidorowy 30% (4%) [pasta pomidorowa, woda, sól]; śmietana 18% tł.; cebula; masło [śmietanka pasteryzowana] przyprawy w zmiennych proporcjach: natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól)

OBIAD: leniwe pierogi

(składniki: twaróg półtłusty [serek śmietankowy, twaróg], mąka pszenna, mąka ziemniaczana, masło [śmietanka pasteryzowana]; cukier, cukier wanilinowy)

DESER: gruszka

 

Wtorek, 18 września 2018

ZUPA: z czerwonej soczewicy

(składniki: ziemniaki; czerwona soczewica (6%); wywar na bazie włoszczyzny w zmiennych proporcjach: marchew, por, seler, pietruszka oraz wędzonych żeberek wieprzowych; cebula; masło [śmietanka pasteryzowana] natka pietruszki; przyprawy w zmiennych proporcjach: majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól)

OBIAD: kotlet schabowy

(składniki: schab wieprzowy (77%); bułka tarta [mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól]; jaja kurze; mąka pszenna; olej rzepakowy; przyprawy w zmiennych proporcjach: pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, sól)

Ziemniaki

(składniki: ziemniaki, sól, koperek)

SURÓWKA: z marchwi

(składniki: marchew (75%); jabłka; majonez [olej rzepakowy, woda, żółtko jaja kurzego, cukier, sól; musztarda (gorczyca, cukier, sól, ocet spirytusowy, przyprawy, barwnik), przyprawy, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, stabilizator- guma ksantanowa, przeciwutleniacz]; jogurt naturalny[mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L. acidophilus i Bifidobacterium lactis]; pestki słonecznika; przyprawy w zmiennych proporcjach: pieprz naturalny, sól)

DESER: jogurt

(składniki: mleko pasteryzowane, cukier, truskawki: 1,1%, barwnik: betanina, aromat, żywe bakterie jogurtowe oraz L. acidophilus, Bifidobacterium species i L. casei)

 

Środa, 19 września 2018

ZUPA: owocowa                                   

(składniki: mieszanka kompotowa (7,5%) [owoce w zmiennych proporcjach: truskawki, czarne porzeczki, aronia, śliwki bez pestki]; truskawki (5%); makaron [mąka pszenna makaronowa]; śmietana 18% tł; cukier)

OBIAD: gołąbki w sosie pomidorowym

(składniki: mięso wieprzowe (78%); kapusta włoska (11%), ryż [może zawierać gluten], koncentrat pomidorowy 30% (4%) [pasta pomidorowa, woda, sól]; mąka pszenna;przyprawy w zmiennych proporcjach: pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, sól)

Ziemniaki

(składniki: ziemniaki, sól, koperek)

SURÓWKA: z ogórków

(składniki: ogórki kiszone (87%); marchew; cebula; musztarda [gorczyca, cukier, sól, ocet spirytusowy, przyprawy, barwnik), przyprawy, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, stabilizator- guma ksantanowa, przeciwutleniacz])

DESER: sok 100%

(składniki: soki (100%) z zagęszczonych soków i przecierów z: jabłek, pomarańczy (18%), ananasów (16%), bananów, mango (8%), marakui, brzoskwiń, liczi, gujawy, opuncji, kiwi (1%), limonek, papai; witaminy: wit. C, wit. A, E, niacyna, kwas pantotenowy, wit. B6, tiamina, witamina B12, kwas foliowy, biotyna.

Czwartek, 20 września 2018

ZUPA: kapuśniak

(składniki: ziemniaki;młoda kapusta (10%); wywar na bazie włoszczyzny w zmiennych proporcjach: marchew, por, seler, pietruszka oraz kości wieprzowych; cebula; masło [śmietanka pasteryzowana]; papryka czerwona; koperek; przyprawy w zmiennych proporcjach: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól)

OBIAD: kotlet wieprzowo- drobiowy

(składniki: łopatka wieprzowa (60%); filet drobiowy (36%); bułka tarta [mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól]; jaja kurze; mąka pszenna; olej rzepakowy; przyprawy w zmiennych proporcjach: pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, sól)

Ziemniaki

(składniki: ziemniaki, sól, koperek)

SURÓWKA: marchew z groszkiem

(składniki: warzywa (96%) w zmiennych proporcjach: marchew, groszek zielony, masło [śmietanka pasteryzowana]; bułka tarta [mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól]; sól)

DESER: wafelek przekładany

(składniki: nadzienie mleczne (30,4%), nadzienie orzechowe (35,4%); zanurzony w polewie: mąka pszenna, tłuszcz palmowy, cukier, mleko w proszku odtłuszczone (11,7%), polewa mleczna (10%) (cukier, tłuszcz roślinny kokosowy z ziaren palmowych, mleko w proszku odtłuszczone (1,85%), kakao o obniżonej zaw. tł. (0,65%), tłuszcz roślinny, emulgator: lecytyny (soi), naturalny aromat, mąka pszenna, częściowo skleikowana, orzechy laskowe (5,9%), miazga z orzechów laskowych 3,2%), mleko w proszku w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, syrop glukozowy, skrobia ziemniaczana, śmietanka (z mleka w proszku (0,3%), mąka sojowa, emulgator: lecytyny (z soi), sól, jaja w proszku, subst. spulchniająca, węglany sodu, aromat, może zawierać orzeszki arachidowe, inne orzechy, sezam)

Piątek, 21 września 2018

ZUPA: szczawiowa z jajkami

(składniki: ziemniaki; szczaw (10%) [szczaw 84%, woda, sól]; wywar na bazie włoszczyzny w zmiennych proporcjach: marchew, por, seler, pietruszka oraz kości wieprzowych; śmietana 18% tł.; cebula; jaja kurze (1,5%); masło [śmietanka pasteryzowana]; przyprawy w zmiennych proporcjach: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól)

OBIAD: paluszki rybne

(składniki: filety z mintaja (65%); mąka pszenna, olej słonecznikowy; woda, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy (papryka i kurkuma), drożdże. Może zawierać śladowe ilości mięczaków)

Ziemniaki,

(składniki: ziemniaki, sól, koperek)

SURÓWKA: z kapusty kiszonej z ananasem

(składniki: kapusta kiszona (87%); ananas (7%), cebula; przyprawy w zmiennych proporcjach: pieprz czarny, pieprz ziołowy, cukier)

DESER: sok owocowy

(Składniki: sok [woda, przeciery z: marchwi (19%) i jabłek (16%), cukier, przecier z malin (3%), sok jabłkowy (1%) z zagęszczonego soku, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, witaminy: C i E, aromat])